Zonguldak’da kayyum marifetiyle el konulan maden işçileri direnmiş, açlık grevi yapmış, sözde anlaşmayla grev sonlandırılmıştı.
Maltepe Belediyesi ve partililerin bayram öncesi sıkıntılı bir dönem geçiren maden işçileri ile dayanışma için “çam sakızı çoban armağanı” denilecek hazırlatılmış olan paketleri Zonguldak İl başkanı, Kilimli İlçe başkanı, Kilimli Belediye Başkanı ve CHP Örgütüyle birlikte işçilere dağıtan Ali Şeker ve Şerafettin Turpcu daha sonra
Kilimli İlçe binasında düzenlenen basın toplantısı ile hem gündemi, hem de önceki akşam Atatürk Havalimanında düzenlenen terör saldırısını değerlendirdi. Ülkede ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu ve AKP Hükümeti’nin sınır kapılarındaki yetersiz denetimlerinin ve İşid Terör Örgütüne karşı bir türlü oluşturulamayan sert tutumun bugün yaşananlarda en büyük etkiye sahip olduğunu belirten Şeker gerçekleştirilen organizasyondan dolayı herkese teşekkür etti. Ve daha sonra iki milletvekili genel kurul çalışmalarına katılmak için Ankara’ya geri döndü.