15/11/2016 tarihli Genel Kurul konuşması

Konu: Sadece “kendine demokrat” anlayışla demokrasinin, özgürlüklerin ve barışın yok edildiğine ilişkin açıklaması
Tarih: 15/11/2016

ALİ ŞEKER (İstanbul) – Sayın Başkan, “Dünya 5’ten büyüktür.” diyordu Cumhurbaşkanı. Tabii ki dünya 5’ten büyüktür, Şanghay Beşlisinden de büyüktür. Yüzde 86 da sıfırdan büyüktür.

AKP milletvekilinin kardeşi Mehmet Özkan’ı hiç seçimlere girmediği hâlde rektör atayan Cumhurbaşkanı, bu ülkede de millî iradeye ne kadar saygısı olduğunu ve saygısını nasıl sıfırladığını da göstermiş oldu. Rektör atamalarında yapılan bu yanlışın yanında, öğretmen atamalarında da mülakat sistemiyle insanları bölüyorsunuz ve rektör seçiminde de öğretim üyelerini bölüyorsunuz. Sadece “kendine demokrat” anlayışınızla demokrasiyi, özgürlükleri, barışı yok ediyorsunuz.

Demokrasi bayramı bitti mi acaba? 15 Temmuz sonrası çok övdüğünüz o demokrasi günlerini geride mi bıraktık? İçinde barış, çağdaşlık, özgürlük, cumhuriyet geçen ne kadar kurum varsa hepsine düşmanlık yapıp kapatmaya çalışıyorsunuz.

ÖSO çetelerine o kadar yardım ettiniz, onlar şimdi birbirine düştü. Bir yandan işsizlik…