01/11/2016 tarihli Genel Kurul konuşması

Konu: Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı kınadığına ve Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona ilişkin açıklaması
Tarih: 01/11/2016

ALİ ŞEKER (İstanbul) – Sayın Başkan, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı lanetle kınıyorum.

2004 yılında cemaatin devlete sızdığı Millî Güvenlik Kurulu raporlarında yayınlanmasına rağmen, o dönemde AKP’nin genel başkan yardımcıları “Buna kargalar bile güler.” diyordu. Bu tankları, halkın üzerine bomba atan bu uçakları FETÖ’ye Cumhuriyet mi teslim etti? Parsel parsel yurdun arazilerini FETÖ’ye Cumhuriyet mi verdi? Başbakan Yardımcısını “Emirleri var mı?” diye Pensilvanya’ya soru sormaya Cumhuriyet mi gönderdi? “Bitsin bu hasret.” diye Cumhuriyet mi manşet attı? “Ne istediler de vermedik?” diye Cumhuriyet mi manşet attı? “Cemaatlere ‘terör örgütü’ diyemezsiniz.” diye manşeti mi vardı Cumhuriyet’in?

“Gülenci terör örgütü” manşeti atan Cumhuriyet gazetesi maalesef baskı altında, gazeteciler tutuklanıyor. Aklımızla alay ediyorsunuz. Daha fazla bizimle alay etmeyin. (CHP sıralarından alkışlar)