14/02/2019 tarihli Genel Kurul konuşması

Konu: İstanbul ilinde yapılan talanın devam ettiğine ve ömrünü doldurmuş termik santrallerin çevreyi kirletmesine izin verilmemesi gerektiğine ilişkin açıklaması
Tarih: 14/02/2019

ALİ ŞEKER (İstanbul) – Sayın Başkan, İstanbul’a ihanet devam ediyor, askerî alanlar bir bir imara açılmaya devam ediliyor, Metris Kışlasının 161 bin metrekarelik alanı konut yapılmak üzere TOKİ tarafından yine imara açılıyor. Helikopter inecek yer bulamadığı için 4 askerimiz şehit olmuştu. Deprem toplanma alanları tamamen ortadan kaldırıldı, bir avuç yeşil alan kalmadı, nefes alacak yer kalmadı, helikoptere de inecek yer kalmadı; yine orada helikopter inemediği için 4 askerimiz şehit oldu. Bunu da fırsata çevirdi AKP, oradaki askerî alanı şehrin dışına almayı hesaba kattı. Yeşil alan bir avuç kaldı şehrin merkezinde, bunları artık koruyalım diyoruz.

Bir yandan da madde 45, çevreyi kirleten termik santrallerin çevreyi kirletmeye devamına olanak sağlayacak bir madde. Bu madde geri çekilsin. Sigara kadar sağlığa zararlı olan hava kirliliği termik santraller nedeniyle daha da artıyor. Küresel ısınma en büyük tehdit. İklim değişiminden dolayı hortumdan insanlar ölüyorsa bu, termik santrallerdeki zehirlenme sonucunda meydana geliyor.