13/12/2018 tarihli Genel Kurul konuşması

Konu: 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının 3’üncü Tur görüşmeleri münasebetiyle
Tarih: 13/12/2018

ALİ ŞEKER (İstanbul) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Öncelikle bugün tren kazasında kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Dünyanın en güvenli ulaştırma yöntemi olan demir yolu ulaşımı, sayenizde can pazarına döndü. Bu çağda milyarlarca dolara saray yaptırıyorsunuz, dinozor parkı yaptırıyorsunuz, onun hemen yanı başında sinyalizasyon için para ayırmadığınızdan dolayı insanlar maalesef göz göre göre ölüyor. Bu, fıtrat değil. Bu kazadan sonra yine sıfır istifa mı göreceğiz, hiç kimse sorumluluk üstlenmeyecek mi? Bu konunun araştırılması için önerge verdiğimizde burada yine “Hayır.” mı diyeceksiniz?

Sayın Çevre Bakanına bir sorum olacak. Deprem fonlarında biriken paraları insanlar güvenli konutlarda yaşasın diye kullanmayı düşünüyor musunuz?

Sayın Tarım Bakanı da az önce “Şarbonun beş gün kadar bir kuluçka süresi var.” dedi. Şarbonun bir ile on iki gün kadar kuluçka süresi vardır ama yirmi bir güne kadar da uzar.

BAŞKAN – Teşekkürler Sayın Şeker.