11/12/2020 tarihli Genel Kurul konuşması

Konu: 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının 4’üncü Tur Görüşmeleri münasebetiyle
Tarih: 11/12/2020

ALİ ŞEKER (İstanbul) – Sayın Ticaret Bakanına soruyorum: Kapanan şirket sayısı ilk on ayda yüzde 12,67 arttı, kişi ticari işletme sayısı da yüzde 16,61 arttı, geçen senenin ilk on ayına göre. Bu kadar şirket kapanıyorken diğerleri de can çekişiyor, kapanmamak için uğraşıyor. Sizler bakkallara, tekel bayilerine, kuru yemişçilere satış yasakları getirerek, halkın yaşam tarzına dayatmada bulunarak onların da kapanmasını mı istiyorsunuz? Siz “Büyük marketler şehir dışına çıkacak.” demiştiniz. Siz bakkalları, tekel bayilerini, kuru yemişçileri iş yapamaz hâle getirdiniz. 1,8 trilyon euro destek açıkladı Avrupa Birliği, bu da 17 trilyon lira ediyor. Japonya 5,5 trilyon lira destek açıkladı. Siz ne kadar destek vereceksiniz kapanan, can çekişen işletmelere?